Deputații PSRM propun ca Igor Dodon să revină la șefia partidului
Full Article 2 minutes read

Deputații PSRM propun ca Igor Dodon să revină la șefia partidului

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut, pe 16 noiembrie, o întâlnire cu președintele în exercițiu al țării, Igor Dodon. Deputații socialiști și-au anunțat întreaga susținere în continuare pentru Igor Dodon și au propus ca acesta să revină la conducerea PSRM.

Cea mai mare fracțiune parlamentară a discutat cu șeful statului posibile scenarii politice ulterioare.

„Deputații socialiști au fost de acord cu Igor Dodon că este strict necesar de evitat o posibilă criză politică, care ar provoca după sine aprofundarea crizei economice și un colaps social. O criză politică și guvernamentală ar înseamna intrarea în incapacitate de plată a salariilor și pensiilor, fapt care trebuie evitat”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Igor Dodon a informat deputații socialiști că, în următoarele zile, va iniția discuții și cu deputații din alte grupuri parlamentare, pentru a identifica o nouă majoritate parlamentară.

În același timp, liderul fracțiunii legislative a PSRM, Corneliu Furculiță a adus mulțumiri tuturor cetățenilor, care au participat la scrutinul prezidențial, în mod special, celor care și-au dat votul pentru Igor Dodon, candidat susținut de socialiști.

„Acest an este unul extrem de deficil, nu doar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga lume. În condițiile unei crize economice mondiale, provocate de pandemia COVID-19, dar și a unei secete severe, care a lovit țara noastră, rezultatul obținut în interiorul țării de Igor Dodon este unul onorabil. Asta arată că cetățenii noștri au încredere în Igor Dodon și apreciază munca președintelui. La fel, arată și faptul că noi am lucrat bine în această campanie electorală. Dar oricând se poate și mai bine”, a precizat liderul fracțiunii PSRM.

***

Conform informațiilor publicate de Comisia Electorală Centrală, după procesarea tuturor proceselor verbale, Maia Sandu a obținut 57,75%, iar Igor Dodon, candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor – 42,25%.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: