Deputatul Denis Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore după ce a rămas fără imunitate parlamentară
Full Article 2 minutes read

Deputatul Denis Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore după ce a rămas fără imunitate parlamentară

Deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanta Procuraturii Generale Maria Vieru. Anterior, 70 de deputați au votat pentru ridicarea imunității parlamentare a acestuia.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” a susținut un briefing după ședința parlamentului, în cadrul căreia au fost privați de imunitate doi deputați ai acestei formațiuni. Marina Tauber a precizat că Ulanov discută cu procurorii în biroul său.

Potrivit Procuraturii, Ulanov este vizat într-o anchetă penală, sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Stoianoglo a declarat că Ulanov a prejudiciat statul cu  €23,8 mln și $12 mln. Acești bani ar fi fost achitați de către Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor lui Veaceslav Platon în schimbul a 38% din acțiunile Victoriabank, Casa Modei, clădirea Asito și acțiunile câtorva companii de asigurări.

Ulterior, reprezentanta Procuraturii Generale Maria Vieru a confirmat pentru NM că deputatul Denis Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore.

Anterior, aceeași măsură a fost aplicată în cazul parlamentarului Petru Jardan. Acesta este acuzat de  ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: