Deși nu a fost vizat, Șor reacționează: spune că situația relatată de șefa PA cu un deputat și un avocat a fost inventată
Full Article 3 minutes read

Deși nu a fost vizat, Șor reacționează: spune că situația relatată de șefa PA cu un deputat și un avocat a fost inventată

Politicianul fugar Ilan Șor a reacționat la declarațiile recente ale șefei Procuraturii Anticorupție (PA) Veronica Dragalin. Cea din urmă a spus că, în a treia lună de activitate la Procuratură, s-a simțit amenințată când un avocat și un deputat din Parlament au intrat la ea în birou, fără a avea programată o întrevedere. Potrivit șefei PA, cazul a avut loc în ziua în care a vorbit despre reținerile și perchezițiile din dosarul finanțarea Partidului Politic „ȘOR”. Dragalin nu a oferit numele nici a avocatului și nici a deputatului. Cu toate acestea, Ilan Șor susține că declarațiile Veronicăi Dragalin „că ar fi fost amenințată de un avocat și un deputat al Partidului „ȘOR” reprezintă un fals și că situația ar fi fost „inventată”. 

„Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat că, în octombrie anul trecut, ar fi fost amenințată de un avocat și un deputat al Partidului „ȘOR”. Fabula în sine provoacă râsul oricărei persoane sănătoase: „au dat buzna în birou, au strigat, au speriat”, a scris Șor pe rețelele de socializare.

„Este ciudat să auzi astfel de istorisiri tocmai de la cineva care recurge la strigăte și amenințări cu elemente de sadism în raport cu subalternii, a celor cercetați și chiar a celor care sesizează acte de corupție. Toate acestea sunt o minciună totală și fanteziile bolnave ale unui chimist isteric. Pe fundalul atâtor scandaluri privind numirea ei în funcție și mușamalizării corupției, nu-i mai rămâne decât să inventeze povești”, a conchis politicianul fugar.

UPDATE: NM a solicitat mai multe detalii de la poliție despre dosarul penal inițiat, anunțat de șefa PA. Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a confirmat că „a avut loc asemenea caz, pe care ulterior a fost pornită o cauză penală”.

„Cauza penală se află în gestiunea procuraturii, fiind retrasă din gestiunea Poliției în prima jumătate a lunii noiembrie”, a precizat Fetco.

***

Veronica Dragalin a declarat că, în a treia lună de activitate la PA, s-a simțit amenințată când un avocat și un deputat din Parlamentul Republicii Moldova au intrat la ea în birou, fără a avea programată o întrevedere. Potrivit șefei PA, cei doi „erau destul de agresivi”, iar la solicitarea Veronicăi Dragalin de a părăsi biroul aceștia ar fi „refuzat și ridicat vocea”. Într-un final, ei au părăsit încăperea iar șefa PA a apelat la Poliție. „Este și un dosar penal”, a adăugat Dragalin.

„S-a întâmplat cu multe luni în urmă, dar nu a ieșit public, în luna octombrie. M-am simțit suficient de amenințată, că am sunat la 112. Eram la mine în birou, la serviciu, când nu erau foarte multe persoane pe loc, după ora 6. În acea zi eu am făcut un briefing de presă despre rețineri, percheziții în dosarul finanțarea Partidului Politic „ȘOR”. Și în acea seară, cât eu eram singură în birou, au intrat la mine în birou doi bărbați. Erau destul de agresivi. S-au prezentat ca un avocat și o persoană cu statut de învinuit dintr-un dosar”, a comunicat Dragalin, în cadrul unui interviu pentru Dorin Galben.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: