Despăgubiri de $5000 pentru o rusoaică, după ce a rămas însărcinată cu al 9-lea copil în pofida operației de sterilizare
Full Article 2 minutes read

Despăgubiri de $5000 pentru o rusoaică, după ce a rămas însărcinată cu al 9-lea copil în pofida operației de sterilizare

O mamă a opt copii din regiunea rusească Vladimir va primi despăgubiri morale în valoare de 400.000 de ruble (aprox. $5 000) de la spitalul regional. Se întâmplă după ce aceasta a rămas însărcinată cu al nouălea copil în pofida faptului că a suferit o operație de sterilizare în instituția medicală respectivă. Informația a fost raporatată pe 18 mai de Serviciul de presă al tribunalului districtual Selivanovski, scrie TASS.

„Instanța a ținut cont de gradul de suferință psihică sau fizică a reclamantei, de circumstanțele în care s-a produs prejudiciul moral – furnizarea de informații incomplete despre serviciul medical prestat de către pârât, care era mandatat prin lege să furnizeze asistență medicală și care a angajat specialiști ale căror atribuții de serviciu includeau furnizarea de servicii medicale unui număr nelimitat de persoane, de lipsa de vinovăție a reclamantei pentru incident, de situația familială și financiară a acesteia și de alte circumstanțe specifice care indică gradul de suferință suferit de cetățenei K. și a obligat-o să plătească daune morale în valoare de 400.000 de ruble”, se arată în comunicatul instanțe de judecată.

Potrvit informațiilor, s-a stabilit că, în ianuarie 2021, medicii de la Spitalul Clinic Regional au efectuat o operație de sterilizare asupra unei locuitoare din Novlyanka, districtul Selivanovski, mamă a opt copii, după care a rămas însărcinată cu al nouălea copil. Acest lucru a lăsat-o într-o stare de șoc, deoarece medicii nu i-au explicat consecințele sterilizării.

Serviciul de presă al instanței a menționat că femeia a depus o plângere la Ministerul Sănătății din regiunea Vladimir. Inspecția a constatat că medicii de la spital nu i-au explicat femeii metoda și posibilele consecințe ale intervenției medicale (sterilizarea), încălcând astfel Legea federală „Cu privire la elementele fundamentale ale asistenței medicale a cetățenilor din Federația Rusă”. „În consecință, dreptul ei de a primi informații cu privire la drepturile și obligațiile sale și la starea sa de sănătate nu a fost asigurat”, a precizat instanța.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: