Dezbatere în Austria privind Ucraina, Moldova și UE în noul context regional. A participat și Oleg Serebrian
Full Article 40 second read

Dezbatere în Austria privind Ucraina, Moldova și UE în noul context regional. A participat și Oleg Serebrian

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a participat recent la o dezbatere despre Ucraina, Republica Moldova și UE în noul context geopolitic regional. Oficialul moldovean menționează că a fost la eveniment la invitația fostului cancelar federal austriac Wolfgang Schuessel.

Dezbaterea a avut loc în perioada 21-23 august, la palatul Arensberg din Salzburg (Austria).

Printre cei circa 20 de participanți, potrivit lui Serebrian, s-au numărat Comisarul UE pentru extindere și politică europeană de vecinătate Olivér Várhelyi, ex-președintele polonez Aleksander Kwaśniewski, președintele Conferinței de Securitate de la Muenchen amb. Wolfgang Ischinger, ex-premierul finlandez Esko Aho, vicepremierul ucrainean Olga Stefanisina, reprezentantul special al președinției OSCE pentru reglementare transnistreană amb. Thomas Meyer-Harting ș.a.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: