Diferendul transnistrean, în atenția președintelui Germaniei și a vicepremierului pentru Reintegrare
Full Article 2 minutes read

Diferendul transnistrean, în atenția președintelui Germaniei și a vicepremierului pentru Reintegrare

Vicepremierul pentru reintegrare Vlad Kulminski a purtat discuții cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier despre diferendul transnistrean. Biroul politici de reintegrare a publicat pe 30 septembrie un comunicat extrem de laconic la acest subiect.

„În cadrul dialogului oficialii au abordat subiectul reglementării transnistrene, evoluțiile și perspectivele de stimulare a întregului proces, în contextul agendei de reforme a Guvernului Republicii Moldova”, se arată în declarația pentru presă, fără alte detalii despre comunicarea celor doi oficiali la acest subiect.

În ajun, președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a sosit la Chișinău și s-a întâlnit cu președinta țării Maia Sandu. În cadrul conferinței de presă, șefa statului a abordat și problema soluționării conflictului transnistrean: „În ceea ce ține de soluționarea conflictului transnistrean, este un subiect foarte complicat, la care vom lucra așa cum am discutat și astăzi împreună cu dl președinte, un subiect care presupune reiterarea poziției noastre în identificarea unei soluții pașnice, diplomatice, a unei soluții care va rezulta într-un stat funcțional”.

De asemenea, liderul german a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului Igor Grosu. Președintele Federal a încurajat autoritățile de la Chișinău în eforturile de reformarea justiției,  combaterea corupției, îmbunătățirea actului de guvernare și a dat asigurări că Germania va sprijini progresele în ceea ce privește transparența și modernizarea europeană a țării noastre. Frank-Walter Steinmeier a specificat că, după asistența în valoare de 10 milioane de euro, anunțată pe 30 septembrie, vor urma și alte programe de suport financiar în sectoarele cheie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: