Din 1 iunie vom plăti mai mult pentru facturile la gazele naturale
Full Article 1 minutes read

Din 1 iunie vom plăti mai mult pentru facturile la gazele naturale

Tariful la gazele pentru consumatorii finali a fost majorat de la 15, 18 lei până la 18,62 lei pentru un m3. Decizia a fost luată pe 31 mai, de Agenția pentru Reglementare în Energetică, care s-a întrunit într-o ședință publică. Asta deși, Moldovagaz a solicitat majorarea cu 58,1% mai mult, adică până 22, 22 lei, fără TVA.

Principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă a prețurilor de achiziție. Tarifele noi urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 iunie 2022.

Un membru al consiliului de administrație al „Moldovagaz” Alexandru Șevciuc a remarcat că compania este interesată să treacă la două tipuri de tarife – vară și iarnă. ANRE a remarcat însă că reglementările agenției prevăd tarife uniforme pentru tot anul.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat anterior că solicitarea Moldovagaz de majorare a tarifului la gaz este „un pic exagerată”. Cu toate acestea, el a declarat că, tarifele actuale nu acoperă costul gazului achiziționat de la Gazprom.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: