Din toamnă, pașapoartele se ieftinesc „cu cel puțin 200 de lei”
Full Article 2 minutes read

Din toamnă, pașapoartele se ieftinesc „cu cel puțin 200 de lei”

Directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Mircea Eșanu, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV că peste câteva luni, cetățenii Republicii Moldova vor avea pașapoarte mai ieftine cu cel puțin 200 de lei și „mai sigure”. 

„Din luna septembrie, octombrie, poate chiar august, de când intră noile pașapoarte în producție cu emiterea lor aici, noi vom avea un pașaport cel puțin de două, trei ori mai sigur”, a precizat Eșanu.

Cu referire la prețul actelor, șefia ASP a menționat că acestea se vor ieftini „cu cel puțin 200 de lei”.

„Prețul este încă o chestiune bună. Eu confirm astăzi că cel puțin cu 200 de lei pașaportul se va ieftini. Deci, dacă astăzi pașaportul în termeni ordinari este de 850 de lei, el va fi sigur cu 200 de lei mai ieftin și asta o pot confirma cu toată certitudinea”, a spus Mircea Eșanu.

Directorul ASP a mai declarat că de când a început războiul din Ucraina, numărul solicitărilor pentru perfectarea actelor a crescut de trei ori.

„Noi am simțit imediat presiunea războiului, în data de 25 februarie. Eu pot să vă spun acum că noi am avut o creștere triplă a numărului de solicitări. Dacă eu aș compara într-un an calm, în 2019, în două luni de când a început războiul din Ucraina, noi am produs cât în cinci luni sau aproape șase luni. Efectul l-am simțit și spre sfârșitul lunii aprilie am avut o descreștere și cum a venit incidentul de la Tiraspol, am revenit”, a spus Eșanu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: