Directorul cimitirului „Sfântul Lazăr” din capitală a fost arestat pentru 30 de zile
Full Article 1 minutes read

Directorul cimitirului „Sfântul Lazăr” din capitală a fost arestat pentru 30 de zile

Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis mandate de arestare pe numele a trei învinuiți în dosarul „cimitirul Sfântul Lazăr”. Aceștia vor fi plasați în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Decizia este cu drept de atac, anunță Centrul Național Anticorupție pe 3 septembrie.

Potrivit unui comunicat publicat de CNA, este vorba despre directorul, directorul-adjunct şi un maistru din cadrul administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău.

Alte trei persoane din cele reţinute vor fi cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat acord de recunoaştere cu urmărirea penală.

Amintim că, pe 1 septembrie, ofițerii CNA au desfășurat percheziții, inclusiv la sediul administraţiei cimitirului „Sfântul Lazăr”, la domiciliile şi în birourile de serviciu ale 6 bănuiți şi au depistat probe relevante pentru dosar, inclusiv sume de bani, în diferită valută (în jur de 700 000 de lei).

Pe numele celor 6 persoane au fost pornite cauze penale pentru escrocherie, trafic de influenţă, corupere activă şi pasivă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare şi amenzi penale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: