Directorul liceului cu predare în limba română de la Tiraspol, Ion Iovcev, a fost demis
Full Article 2 minutes read

Directorul liceului cu predare în limba română de la Tiraspol, Ion Iovcev, a fost demis

Directorul Liceului Lucian Blaga cu predare în limba româna din Tiraspol, Ion Iovcev, a anunțat, pe 22 iunie, că a fost eliberat din funcție de către ministrul în exercițiu al Educației, Lilia Pogolșa. Iovcev a fost în fruntea liceului aproape 30 de ani. Ministerul Educației, Științei și Cercetării nu a venit deocamdată cu o reacție.

Anunțul despre demisie a fost făcut chiar de către Ion Iovcev, pe pagina sa de Facebook.

„După ce am trecut prin Covid-19, după ce am supraviețuit în urma accidentului rutier grav… După ce un viceprim-ministru pentru Reintegrare a refuzat unui angajat de la Biroul de Reintegrare să mă felicite cu ocazia zilei mele de naștere… După ce am primit diploma MECC… A urmat și „surpriza” semnată de ministrul în exercițiu Lilia Pogolșa – ordinul de eliberare din funcția de director al Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol”, a scris Ion Iovcev pe pagina sa de Facebook.

Anunțul a provocat un val de comentarii și critici pe Facebook. Deputatul Platformei DA Igor Munteanu a fost printre primii politicieni care au reacționat. Acesta a scris: „Indiferent de motive, decizia e proastă. O consider un cadou pentru separatiști. De 29 de ani acest liceu este simbolul rezistentei prin educație. Iar Iovcev este inima acestui liceu și-n târgul Tiraspolului”.

Ion Iovcev a deținut funcția de director al Liceului cu predare în limba română „Lucian Blaga” de la Tiraspol timp de 29 de ani. A fost apreciat, anterior, cu Ordinul Republicii. În 2014 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”. Distincția i-a fost oferită de ex-președintele României, Traian Băsescu, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru contribuţia la afirmarea şi apărarea identităţii etnice şi culturale a comunităţilor româneşti.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: