Directorul Poșta Moldovei: 150 de angajați vor fi concediați în cadrul reorganizării instituției
Full Article 3 minutes read

Directorul Poșta Moldovei: 150 de angajați vor fi concediați în cadrul reorganizării instituției

Șeful interimar al Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”, Roman Cojuhari, a venit cu o reacție după ce mai mulți angajați ai întreprinderii s-au pronunțat împotriva reorganizării instituției, anunțată recent de Agenția Proprietății Publice (APP). Potrivit lui Cojuhari, în urma reformei, circa 3 la sută din numărul total de 5 mii de angajați ai întreprinderii își vor pierde locul de muncă. Șeful interimar al Poștei Moldovei dă asigurări, însă, că procesul va fi unul legal și transparent, iar angajații care vor fi disponibilizați vor primi indemnizații conform legii.  

„Reorganizarea implică și optimizarea numărului de personal, în mărime de circa 3% din numărul total de aproximativ 5 mii salariați. Vor fi respectate toate normele legale, procedurile interne, dar și asigurată o transparență maximă, nu cum era făcut până acum, abuziv, pe timp de noapte, cu presiuni. (…) Toate indemnizațiile care se cuvin vor fi achitate tuturor angajaților”, a declarat Roman Cojuhari în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Cojuhari, reorganizarea instituției presupune reducerea numărului de sucursale din centrele raionale de la 24 la 11. Șeful interimar al Poștei Moldovei dă asigurări că reforma nu va afecta negativ în niciun fel cele 1200 de oficii poștale existente în întreaga țară.

„La moment, Poșta Moldovei are 24 de sucursale în majoritatea centrelor raionale ale republicii. 24 de șefi, administratori, contabili, care cresc semnificativ costurile administrative ale Poștei și nu contribuie direct la creșterea calității serviciilor pentru clienții finali. (…)Analiza noastră arată, că menținerea a 11 sucursale teritoriale, rămase în urma reformei, este mai mult decât suficientă pentru asigurarea procesului administrativ”, a mai spus Cojuhari.

Tot astăzi, Roman Cojuhari a respins acuzațiile socialiștilor privind privatizarea Poștei Moldovei. „Sunt speculații. Întreprinderea de stat va fi reorganizată în societate pe acțiuni. Statul va rămâne acționar 100%. Societatea va deveni un bun nepasibil privatizării, iar denumirea oficială se va schimba din Î.S. „Poșta Moldovei” în S.A. „Poșta Moldovei”, a concretizat Roman Cojuhari.

Precizăm că în spațiul public a apărut o scrisoare în care mai mulți angajați ai ÎS „Poșta Moldovei” se plâng pe conducerea instituției, după ce cei din urmă au inițiat o reformă ce prevede concedierea mai multor lucrători. Angajații și-au manifestat îngrijorarea și spun că au fost „amenințați că dacă se vor opune optimizării, atunci se vor trezi cu diverse controale și vor fi eliberați de la serviciu, fără dreptul la vreo compensație”. Totodată, ei mai spun că dacă nu vor fi auziți de conducerea țării și de organele competente, își rezervă dreptul de a organiza proteste.

Amintim că APP a propus spre consultări publice un proiect de hotărâre de guvern care prevede reaorganizarea Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei  în societate pe acțiuni. În consecință, se va schimba nu doar denumirea și forma de organizare, dar va fi lărgit și spectrul de servicii prestate.

Vezi AICI mai multe detalii privind reorganizarea întreprinderii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: