Directorul și vicedirectorul companiei „Air Moldova”, trimiși pe banca acuzaților pentru că au cauzat un prejudiciu de peste 120 mln lei
Full Article 2 minutes read

Directorul și vicedirectorul companiei „Air Moldova”, trimiși pe banca acuzaților pentru că au cauzat un prejudiciu de peste 120 mln lei

Procuratura Anticorupție a anunțat, pe 29 mai, că a finalizat urmărirea penală și a trimis-o în istanța de judecată a cauzei penale de învinuire a directorului general și vicedirectorului Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, care este învinuit de depășire a atribuțiilor de serviciu.

Urmărirea penală a fost pornită în luna martie 2021, de către Procuratura Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit anchetei, directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, în perioada anilor 2018-2019, ar fi cauzat un prejudiciu de circa 36 690 567,90 lei  statului și Agenției Proprietăți Publice și un prejudiciu de 83 340 455 lei persoanei juridice, cu care avea semnat contractul de wet-lease nr. 0285 din 17.05.2018. 

Învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Aceștia riscă pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 23,500 la 57,500 lei sau cu închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Totodată, în scopul reparării prejudiciului cauzat, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a aplicat sechestru pe bunurile și activele învinuiților aflate pe teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării, în valoare de 12 289 183, 50 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: