Directorul spitalului „Sfânta Treime”, suspendat din funcție. Acesta va conduce centrul de triere de la Moldexpo
Full Article 2 minutes read

Directorul spitalului „Sfânta Treime”, suspendat din funcție. Acesta va conduce centrul de triere de la Moldexpo

Directorul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Ion Crudu, va conduce centrul de triere al pacienților aduși cu suspecție la COVID-19, care va fi amplasat la Moldexpo. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. Documentul a fost publicat marți, 31 martie, de către premierul Ion Chicu. 

Astfel, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova a anunţat crearea Instituţiei Medico-Sanitare Publice (IMSP) Centrul COVID-19 Chișinău.

Potrivit hotărârii adoptate marți, Oleg Crudu va fi suspendat din funcția de director al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” pe perioada exercitării funcției de director al Instituţiei Medico–Sanitare Publice Centrul COVID–19. Acesta își va păstra salariul și restul drepturilor salariale de la locul de muncă de bază.

De asemenea, documentul mai prevede că autoritățile administrației publice locale din municipiul Chișinău vor asigura cu titlu gratuit acordarea tuturor serviciilor comunale necesare activității normale a Instituţiei Medico–Sanitară Publice Centrul COVID–19 Chișinău (servicii de salubritate, servicii de canalizare, servicii de aprovizionare cu apă caldă și rece, servicii de termoficare, alte servicii necesare).

Totodată, Agenția Proprietății Publice și Centrul Internațional de Expoziții “MoldExpo” vor asigura punerea la folosința Instituţiei Medico–Sanitară Publice Centrul COVID–19 Chișinău a tuturor bunurilor imobile aflate în cadrul complexului Centrul Internațional de Expoziții “MoldExpo”.

Totodată, ministrul Sănătății a precizat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4 că persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19 li se va aplica o brățară cu culoarea în funcție de gravitatea stării sale de sănătate, roșie fiind cea mai urgentă.

„Sunt foarte mulți medici de familie care nu consultă persoanele și nu le acordă ajutor în mod corespunzător, iar soluția este: apelați la 112. Iar noi avem o supra aglomerare de pacienți”, a explicat ministrul Sănătății.

Ulterior, persoanele care întrunesc cu adevărat simptomele de COVID-19 vor fi transferate de la centrul de triaj la spitalele disponibile. Iar cele care nu se încadrează în condițiile întrunite, vor fi tratate la domiciliu, sub observarea medicilor de familie.

În total, în cadrul centrului de triaj vor putea fi amenajate până la 3 mii de paturi pentru pacienții suspecți de infectare cu coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: