Directorul unei companii imobiliare va compărea pe banca acuzaților. Procuratura Hîncești a finalizat dosarul
Full Article 2 minutes read

Directorul unei companii imobiliare va compărea pe banca acuzaților. Procuratura Hîncești a finalizat dosarul

Directorul unei companii imobiliare va compărea pe banca acuzaților pentru tentativă de contrabandă cu valută, estimată la peste 1,7 milioane de lei. Procuratura raionului Hîncești a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuire a acestuia, se arată într-un comunicat publicat de Procuratura Generală în dimineața de 4 decembrie.

Acțiunile ilicite ale inculpatului au fost deconspirate pe 11 noiembrie curent, de către inspectorii vamali ai Postului Vamal Leușeni, în momentul în care acesta încerca să scoată, prin contrabandă, din Republica Moldova suma de 84 450 euro.

Fiind audiat de procurori, acesta a refuzat să dea declarații, făcând uz de acest drept procesual.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală mijloacele valutare depistate au fost indisponibilizate prin aplicarea sechestrului, cu dispunerea lor pe contul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA.

Inculpatul este cercetat în stare de libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Ion Caracuian, procurorul-şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a confirmat pentru Publika TV că este vorba despre Vlad Musteaţă, directorul Pro Imobil, şi despre Andrei Fediuc, şoferul acestuia.

În 2017, Musteaţă a fost acuzat că s-ar fi eschivat de la achitarea impozitelor de aproape 5 milioane de lei. Pe numele omului de afaceri a fost emis un mandat de arestare pe 30 de zile, însă Musteaţă a fugit din ţară şi a fost dat în căutare internaţională. A fost reţinut în Italia, de unde urma să fie extrădat. Între timp însă, Judecătoria Chișinău a decis schimbarea măsurii preventive din arest la domiciliu în control judiciar. Astfel, directorul agenției imobiliare a fost eliberat de autoritățile italiene şi în februarie 2018 a revenit în ţară. Potrivit PCCOCS, acesta a achitat statului cinci milioane de lei, sumă ce reprezintă prejudiciul cauzat bugetului de stat în dosarul de evaziune fiscală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: