Discuții de 10 minute dintre președinta țării și fracțiunea PSRM. Primele declarații după ședință
Full Article 2 minutes read

Discuții de 10 minute dintre președinta țării și fracțiunea PSRM. Primele declarații după ședință

Fracțiunea Partdului Socialiștilor (PSRM) pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, însă este dispusă să analizeze o eventuală candidatură la funcția de premier propusă de președinta țării. Declarația a fost făcută de către liderul fracțiunii parlamentare a PSRM Corneliu Furculiță, după consultările lansate de șefa statului.

Discuțiile dintre deputații PSRM și președinta țării, Maia Sandu, au durat doar circa 10 minute. La ieșirea din sala de ședințe, deputatul Corneliu Furculiță, însoțit de colegii săi, Radu Mudreac și Petru Burduja, a făcut declarații de presă. Acesta a menționat că fracțiunea Partdului Socialiștilor pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

„În cazul în care Maia Sandu are o candidatură la funcția de premier, noi vom analiza această candidatură, vom vedea programul guvernului și decizia ne va aparține, dar suntem pentru alegeri anticipate”, a declarat Furculiță.

Întrebați de jurnaliști de ce discuțiile s-au încheiat atât de repede, deputatul Corneliu Furculiță a explicat că, la această etapă, nu au fost alte subiecte de discuție.

„Dacă doamne președinte nu mai are întrebări, noi am plecat. La această etapă, negocierile s-au finalizat”, a precizat parlamentarul PSRM.

***

Președinta țării, Maia Sandu, va desfășura pe 28 decembrie consultări cu deputații din parlamentul Republicii Moldova. În aceste momente, la președinție, au loc discuții cu fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: