Dmytro Kuleba, eliberat din funcția de ministru de Externe al Ucrainei. Rada Supremă a aprobat demisia
Full Article 2 minutes read

Dmytro Kuleba, eliberat din funcția de ministru de Externe al Ucrainei. Rada Supremă a aprobat demisia

Rada Supremă de la Kiev a aprobat, în timpul ședinței din 5 septembrie, demisia ministrului Afacerilor Externe, Dmytro Kuleba. Anunțul a fost făcut de deputatul ucrainean Yaroslav Jeleznyak pe canalul său de Telegram. 

Deputatul Yaroslav Jeleznyak a comunicat că 240 de membri ai Radei Supreme au votat în favoarea demisiei lui Dmytro Kuleba. Alți 45 de deputați s-au abținut, 44 nu au votat, iar unul a votat împotrivă.

Precizăm că Dmytro Kuleba a înaintat Radei Supreme cererea de eliberare din funcție în data de 4 septembrie. Demisia lui Kuleba face parte dintr-o remaniere mai largă a Cabinetului de miniștri de la Kiev: în ultimele zile, au mai demisionat ministrul Industriilor Strategice,Alexandr Kamîșin, ministrul Justiției, Denis Malyuska, ministrul Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereșciuk, ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale, Ruslan Streleț, și viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Olga Stefanișina.

Publicația „Суспільного” scrie că președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a participat, în seara de 4 septembrie, la o reuniune a partidului „Slujitorul Poporului”, în cadrul căreia a comentat demisia lui Dmytro Kuleba. Potrivit unui interlocutor al publicației, care a fost prezent la reuniune, liderul de la Kiev ar fi spus că Kuleba „nu are suficientă energie pentru promovarea furnizării de arme” în contextul invaziei ruse.

Dmytro Kuleba însuși nu a comentat motivele demisiei sale.

El a ocupat funcția de ministrul de Externe al Ucrainei din anul 2020. A condus diplomația ucraineană pe parcursul invazie ruse pe scară largă asupra Ucrainei, care a început pe 24 februarie 2022.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: