Doar două secții de votare în Rusia? Socialiștii, supărați că MAE cere CEC reducerea numărului
Full Article 3 minutes read

Doar două secții de votare în Rusia? Socialiștii, supărați că MAE cere CEC reducerea numărului

„Noi am primit un aviz de la MAE bazat inclusiv pe un aviz al SIS în care se menționează că ei nu pot asigura securitatea funcționarilor electorali și alegătorilor în mai multe regiuni din Federația Rusă, decât în locația misiunii diplomatice. Și au propus deschiderea doar a două secții de votare la Moscova. Noi am analizat mai detaliat unde sunt amplasate din perspectiva propunerilor formulate și în comun cu membrii CEC am decis că totuși este cazul să deschidem cel puțin cinci secții de votare în Federația Rusă, inclusiv în Surgut, Yaroslav și Sankt-Petersburg, care sunt la o distanță mai mare de linia de front și probabilitatea despre anumite incidente militare în aceste zone este destul de mic. Partea proastă este că, recent am fost informați despre decizia colegilor de la consiliul electoral de circumscrpție pentru secțiile de votare de peste hotare, că totuși se insistă pe deschiderea doar a două secții. CEC analizează atent toate argumentele care au stat la baza acestei decizii a consiliului și în scurt timp vom veni cu o reacție”, a declarat Pavel Postică.

În context, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a criticat dur Ministerul Afacerilor Externe, acuzându-l de sabotaj intenționat al organizării votului în Rusia. Socialiștii susțin că limitarea la două secții de votare reprezintă o restricționare artificială a dreptului la vot pentru cetățenii moldoveni din Rusia, acuzând guvernul de manipulare politică.

Potrivit surselor NM, CEC urmează să examineze subiectul în cadrul ședinței din după-amiaza zilei de 27 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: