DOC Anatolie Nosatîi, decorat de Maia Sandu cu Ordinul „Credință Patriei” pentru „profundă apreciere a meritelor”
Full Article 2 minutes read

DOC Anatolie Nosatîi, decorat de Maia Sandu cu Ordinul „Credință Patriei” pentru „profundă apreciere a meritelor”

Președinta Maia Sandu a acordat Ordinul „Credință Patriei” clasa II ministrului Apărării Anatolie Nosatîi. Decretul a fost semnat de șefa statului pe 1 septembrie curent. 

Potrivit decretului, Nosatîi a primit Ordinul „Credință Patriei” clasa II „în semn de profundă apreciere a meritelor în consolidarea sistemului național de apărare, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea politicii statului pe segmentul protecției sociale a militarilor, veteranilor Forțelor Armate și celor de război, precum și la fortificarea colaborării dintre Republica Moldova și alte state și organizații internaționale în domeniul apărării”.

Decretul a fost semnat de Maia Sandu pe 1 septembrie 2023 și a intrat în vigoare la data semnării.

Amintim că pe 3 septembrie 2023 s-au împlinit 32 de ani de la crearea Armatei Naționale. Cu această ocazie, șefa statului Maia Sandu a declarat că autoritățile lucrează pentru a compensa perioada de neglijare a sectorului apărării. Iar ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a spus că are încredere în colegii săi, că vor continua să-și facă datoria pentru a îndeplini dezideratul de modernizare a Armatei Naționale și a oferi securitate fiecărui cetățean al țări noastre.

Anatolie Nosatîi deține funcția de ministru al Apărării din august 2021. Înainte de aceasta el a deținut funcția de șef de Direcţie Operaţii, Marele Stat Major al Armatei Naţionale. Totodată, din decembrie 2014 până în mai 2018 a fost ofițer pentru afaceri militare, DPKO, sediul ONU, New York, SUA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: