32 de ani de la crearea Armatei Naționale. Apărătorii țării, felicitați de Maia Sandu și Anatolie Nosatîi
Full Article 3 minutes read

32 de ani de la crearea Armatei Naționale. Apărătorii țării, felicitați de Maia Sandu și Anatolie Nosatîi

Pe 3 septembrie 2023 se împlinesc 32 de ani de la crearea Armatei Naționale. Cu această ocazie, șefa statului Maia Sandu a declarat că autoritățile lucrează acum pentru a compensa perioada de neglijare a sectorului apărării. Iar ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a spus că are încredere în colegii săi, că vor continua să-și facă datoria pentru a îndeplini dezideratul de modernizare a Armatei Naționale și a oferi securitate fiecărui cetățean al țări noastre. 

„Astăzi, de Ziua Armatei Naționale a Republicii Moldova, îi felicit pe toți apărătorii țării. Le suntem recunoscători eroilor căzuți în lupta pentru independența țării. Le mulțumim veteranilor, ofițerilor din efectivul armatei, profesioniștilor care sunt mereu la datorie. Le mulțumim și familiilor militarilor pentru că îi sprijină și le sunt alături”, a scris, Maia Sandu, pe rețelele de socializare.

Șefa statului a adăugat că „în fața pericolului, a calamităților și urgențelor ne bizuim cu încredere pe militarii noștri”.

„Crizele din ultimii ani și războiul necruțător de la hotar ne-au amintit că siguranța cetățenilor noștri depinde de buna pregătire și dotare a Armatei Naționale. Lucrăm acum pentru a compensa perioada de neglijare a sectorului apărării. În acest an, prin mobilizarea resurselor interne și cu asistența partenerilor strategici, am reușit o majorare semnificativă a alocărilor bugetare pentru modernizarea domeniului apărării. Militarii și angajații civili ai Armatei Naționale trebuie să aibă condiții bune de trai și de muncă, echipament modern și instruire de calitate”, a menționat președinta.

 

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a spus că „Armata Națională este un garant al păcii și stabilităţii Republicii Moldova, iar statul nostru – un contribuitor ferm la securitatea internațională, prin participarea în misiuni de menținere a păcii”.

„Dragi colegi, am încrederea că veţi continua să vă faceţi datoria cu responsabilitate şi perseverenţă pentru a îndeplini dezideratul de modernizare a Armatei Naționale și a oferi securitate fiecărui cetățean al țări noastre. La fel, vin cu un mesaj deosebit de apreciere pentru cei care au stat la baza formării Armatei Naționale și care au luptat pentru apărarea suveranității, independenței și integrității Republicii Moldova. Un gând aparte pentru militarii Armatei Naționale care în acest moment execută servicii în unitățile militare și celor care se află în misiuni internaționale de menținere a păcii, dar și familiilor care îi încurajează și susțin în îndeplinirea angajamentelor asumate față de țară. La mulți ani, Armata Națională!”, se arată în mesajul lui Nosatîi.

 

De menționat că, pe 3 septembrie – la Cahul, Bălți și Chișinău, sunt organizate festivități cu prilejul aniversării a 32 de ani de la crearea Armatei Naționale. Potrivit reprezentanților Guvernului de la Chișinău, doritorii vor face cunoștință cu geniști, medici, studenți militari, pacificatori și militari din forțele speciale. La fel vor fi prezentate expoziții de fotografii, de echipament și tehnică, exerciții demonstrative, concursuri pentru copii, recital muzical și ceremoniale militare de retragere cu torța și altele.

32 de ani de la crearea Armatei Naționale. Apărătorii țării, felicitați de Maia Sandu și Anatolie Nosatîi

Telegram/Daniel Vodă


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: