(DOC) Cdourile pe care le-a primit Maia Sandu din octombrie până în decembrie. Cel mai scump – oferit de Ministrul de Externe al Georgiei
Full Article 2 minutes read

(DOC) Cdourile pe care le-a primit Maia Sandu din octombrie până în decembrie. Cel mai scump – oferit de Ministrul de Externe al Georgiei

Administrația prezidențială a publicat registrul de evidență a cadourilor primite de președinta țării Maia Sandu pe durata trimestrului IV al anului 2022. Potrivit documentului, din 21 octombrie până pe 19 decembrie, Maia Sandu a primit 36 de cadouri.

Cel mai scump dintre cadourile pe care le-a primit șefa statului este o broșă din argint filigranat și emailat cloisonné, realizată de artistul georgian Thea Gurgenidze. Valoarea acesteia a fost estimată la suma de 14 600 de lei. Darul i-a fost oferit de către Ministrul de Externe al Georgiei, Ilia Darkiașvili, în timpul vizitei oficiale pe care a întreprins-o oficialul în luna decembrie în Republica Moldova.

Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, i-a oferit Maiei Sandu un set – colier și brățară din perle cu închizătoare din aur galben, a cărei valoare a fost estimată la 5 799 de lei.

Un alt cadou mai scump primit de președinta țării este un o farfurie ornamentală cu un design de „Kakitsubata (iris
japonez)”, desenată folosind diferite tehnici „maki-e”, brandul japonez de lac Yamada Heiando, oferit de ambasadorul Japoniei Yamada Yoichiro, în timpul ceremoniei de acreditare a ambasadorilor străini din 19 decembrie. Valoarea a fost estimată la 7470 de lei.

De asemenea, Maia Sandu a primit o broșă cu pietre granat, în valoare de 6 580 de lei. Bijuteria i-a fost oferită de Markéta Pekarová Adamová, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe în luna octombrie.

Pe lângă acestea, președinta Republicii Moldova a mai primit cadou o vază din cristal negru, realizată manual de sticlarul și designerul ceh Anna Jožová, în valoare de 5 250 de lei,

Toate cadourile protocolare sunt înregistrate în Registrul de evidență a cadourilor admisibile și au fost trecute în gestiunea instituției prezidențiale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: