DOC Condițiile pentru cumpărarea armelor de către civili se înăspresc. Ultimele decizii ale CSE
Full Article 2 minutes read

DOC Condițiile pentru cumpărarea armelor de către civili se înăspresc. Ultimele decizii ale CSE

Activitatea de comercializare a armelor din circuitul civil se va realiza doar din puncte autorizate, fără expunerea acestora în vitrină, în bază de catalog cu descrierea tehnică a acestora. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Situații Excepționale (CSE) pe 30 mai.

De asemenea, potrivit CSE, vânzarea munițiilor aferente se permite doar persoanelor care dețin permis de armă, cu includerea obligatorie a datelor despre cumpărător și cantitatea de muniție procurată în registrul de evidență a munițiilor comercializate, cu informarea zilnică a subdiviziunii de resort a Poliției, despre operațiunile efectuate.

Conform aceleiași decizii, accesul în spațiile de comercializare se permite într-un număr ce nu va depăși trei persoane concomitent, iar administrațiile unităților comerciale vor suplini numărul persoanelor responsabile de supravegherea continuă a proceselor comerciale.

„Se permite meșterilor/armurieri desfășurarea operațiunilor de testare și verificare a armelor și examinarea tehnică a acestora pentru care se face dovada deținerii legale de către posesorul de armă”, se mai arată în Decizie.

Pe perioada stării de urgență se suspendă efectuarea operațiunilor de import și export,  tranzitul cu arme și muniții cu destinație civilă, cu excepția importului de muniții

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: