(DOC) Conserve, cearșafuri și veselă. Chișinăul pregătește un nou ajutor Ucrainei în valoare de 15 mln lei
Full Article 2 minutes read

(DOC) Conserve, cearșafuri și veselă. Chișinăul pregătește un nou ajutor Ucrainei în valoare de 15 mln lei

Guvernul Republicii Moldova va decide pe 19 aprilie asupra acordării Ucrainei a unor bunuri materiale în valoare de peste 15 milioane de lei. Printre bunuri se regăsesc prosoape, saltele, veselă, cearșafuri, cizme, dar și conserve. 

Potrivit agendei ședinței Guvernului din 19 aprilie, miniștrii vor decide asupra aprobării unei liste de bunuri materiale care vor fi transmise autorităților din Ucraina în calitate de asistență internațională, cu titlu gratuit.

Bunurile în valoare de 15 015 026,29 lei sunt din administrarea Ministerului Afacerilor Interne.

Se menționează că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va întreprinde măsuri pentru recepționarea, formarea și transportarea, conform destinației, a lotului de asistență internațională prin mijloace proprii și/sau contractări, cu suportul din partea organizațiilor internaționale.

Iar Ministerul Finanțelor, în comun cu Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Serviciului Vamal și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, vor asigura îndeplinirea operativă a formalităților de trecere peste frontieră a bunurilor transportate.

În acest sens, din fondul de rezervă al Guvernului vor fi alocați 162,0 mii de lei Ministerului Afacerilor Interne pentru acoperirea cheltuielilor de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suportate în scopul transportării asistenței internaționale acordate Ucrainei.

Printre bunurile transportate Ucrainei de către Moldova se regăsesc: corturi, covorașe de dormit/șezut, mănuși medicinale, măști de protecție, prosoape, salopete lavabile, WC-uri portative, veselă din aluminiu, lămpi, cearșafuri, fețe de perne, cizme, plapume pentru pat, saltele, stații electrice mobile de încărcare pe benzină, cabluri, conserve din carne de porc înăbușită, conserve sardine în ulei.

Amintim că în februarie 2023, Guvernul Moldovei a transmis în Ucraina un lot de ajutor umanitar în valoare totală de peste 16,8 milioane lei. Ministerul Afacerilor Interne anunța că 9 autocamioane cu o încărcătură de peste 122 tone au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină.

Anterior, Republica Moldova a mai transmis 4 loturi de ajutoare umanitare Ucrainei, inclusiv pentru regiunea Nikolaev – în luna octombrie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: