(DOC) CSE a decis alocarea a 23 milioane de lei pentru modernizarea unui post vamal
Full Article 2 minutes read

(DOC) CSE a decis alocarea a 23 milioane de lei pentru modernizarea unui post vamal

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova a publicat o dispoziție potrivit căreia Postul vamal Sculeni urmează a fi modernizat. În acest sens, Comisia a dispus alocarea a 23 milioane de lei. 

Pentru modernizarea infrastructurii Postului vamal Sculeni, din raionul Ungheni, Comisia a dispus alocarea din fondul de rezervă al Guvernului a mijloacelor financiare în sumă de 23051,6 mii lei Ministerului Finanțelor.

Instituția responsabilă de finanțe va elabora și promova proiectul hotărârii Guvernului cu privire la alocarea fondurilor.

În dispoziția Comisiei se mai menționează că deciziile acesteia „sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova”.

În februarie 2022, reprezentanții Guvernului declarau că punctul de trecere a frontierei de la Sculeni urmează să fie extins și modernizat în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România – Moldova,  birourile vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești”.

Se menționa că proiectul, cu o valoare totală de 10 milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de cele două state.

Guvernul preciza că pentru postul vamal Sculeni, proiectul prevede modernizarea clădirii administrative, construcția unor noi pavilioane, majorarea numărului pistelor de control vamal, construcția platformei de scanare, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

Lucrările în cadrul postului vamal Sculeni au început parțial în anii 2018-2019, fiind realizate însă necalitativ, cu încălcări grave, fapt ce a adus un prejudiciu Serviciului Vamal de circa 9 milioane de lei”, comunicau reprezentanții Guvernului, adăugând că a fost demarată o nouă licitație și procedura de depunere a ofertelor, iar finalizarea lucrărilor de construcție fiind preconizată pentru anul 2023.

În februarie 2023, reprezentanții Serviciului Vamal menționau că lucrările de reabilitare la postul Vamal Sculeni au fost executate în proporție de aproximativ 20%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: