(DOC) De la salariu în dolari, la salariu în lei. Ce avere declară șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin?
Full Article 2 minutes read

(DOC) De la salariu în dolari, la salariu în lei. Ce avere declară șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin?

Pe site-ul Autorității Naționale de Integritate a fost publicată declarația de avere și interese personale, pentru anul 2022, a șefei Procuraturii Anticorupție. Potrivit documentului, Veronica Dragalin a ridicat în 2022 un salariu de bază de $93.880, pentru perioada când a activat în Departamentul de Justiție al SUA. Din august 2022, când a venit la conducerea PA, Dragalin a încasat un salariu de bază în mărime de 134.861 lei. 

Veronica Dragalin a indicat și dividente, în sumă de $2583, pe care le-a obținut de la LPL Financial.

Totodată, șefa PA are un cont bancar în Republica Moldova 103.111 lei  și altul în SUA cu $14.174.

În același timp, șefa de la Anticorupție mai deține peste $338.000 la două fonduri de investiții americane.

În declarația sa de avere, Veronica Dragalin nu indică că ar deține vreun teren, bun imobil sau automobil.

Precizăm că Veronica Dragalin și-a început activitatea la PA pe 1 august 2022.

Originară din Republica Moldova, Dragalin a fost procuror-adjunct în districtul central al Californiei. Ea este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID și a Moldovan-American Convention, și este stabilită cu familia de mai multă vreme în SUA. Conform CV-ului depus în competiție, Veronica Dragalin a fost 2019 câștigătoarea Premiului „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF), iar în anul 2020, a obținut Premiul Directorului FBI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: