(DOC) Fără străini în școli, iar manifestațiile și întâlnirile politice – interzise. Ordinul Ministerul Educației, în contextul pandemiei de COVID-19
Full Article 1 minutes read

(DOC) Fără străini în școli, iar manifestațiile și întâlnirile politice – interzise. Ordinul Ministerul Educației, în contextul pandemiei de COVID-19

Accesul în instituțiile de învățămînt a persoanelor străine, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional au fost interzise. Prevederea a fost inclusă într-un ordin emis de Ministerul Educației și publicat pe 17 septembrie. 

Astfel, toate manifesările cultural-artistice, politice, întîlnirile cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice au fost interzise.

Conducătorii instituțiilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ:

– a studenților, elevilor (copiilor) înscriși în instituția respectivă de învățământ – conform orarului de studii;

– a personalului angajat al instituției – conform programului de muncă.

– a colaboratorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, altor organe de control – în baza delegației (ordinului).

Nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați, se mai arată în document.

Măsurile au fost luate din cauza pandemiei de COVID-19.

Citiți și Să curgă voturile pe seama copiilor. Stela Untila, despre panglici în toalete și cum politicienii ne folosesc (ilegal) în campania electorală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: