(DOC) Fără străini în școli, iar manifestațiile și întâlnirile politice – interzise. Ordinul Ministerul Educației, în contextul pandemiei de COVID-19
Full Article 1 minutes read

(DOC) Fără străini în școli, iar manifestațiile și întâlnirile politice – interzise. Ordinul Ministerul Educației, în contextul pandemiei de COVID-19

Accesul în instituțiile de învățămînt a persoanelor străine, precum și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional au fost interzise. Prevederea a fost inclusă într-un ordin emis de Ministerul Educației și publicat pe 17 septembrie. 

x

Astfel, toate manifesările cultural-artistice, politice, întîlnirile cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice au fost interzise.

Conducătorii instituțiilor de învățământ vor permite accesul în instituțiile de învățământ:

– a studenților, elevilor (copiilor) înscriși în instituția respectivă de învățământ – conform orarului de studii;

– a personalului angajat al instituției – conform programului de muncă.

– a colaboratorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, altor organe de control – în baza delegației (ordinului).

Nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați, se mai arată în document.

Măsurile au fost luate din cauza pandemiei de COVID-19.

Citiți și Să curgă voturile pe seama copiilor. Stela Untila, despre panglici în toalete și cum politicienii ne folosesc (ilegal) în campania electorală.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: