DOC Fiica lui Alexandr Stoianoglo rămâne în continuare fără apartament. Judecătorii au respins cererea de anulare a sechestrului
Full Article 2 minutes read

DOC Fiica lui Alexandr Stoianoglo rămâne în continuare fără apartament. Judecătorii au respins cererea de anulare a sechestrului

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, au respins cererea Cristinei Stoianoglo, fiica procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, privind anularea sechestrului, impus de procurori, pe apartamentul care-i aparținea. Decizia a fost pronunțată pe 3 aprilie.

De menționat că hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.

Precizăm că Cristina Stoianoglo a depus o plângere în instanţa civilă împotriva Procuraturii Anticorupţie, la sfârșitul lunii septembrie 2022. Sechestrul pe imobil a fost aplicat în dosarul penal care i-a fost intentat lui Alexandr Stoianoglo pentru îmbogăţire ilicită. Este vorba despre un apartament cu suprafaţa de 135 de metri pătrați, cumpărat în 2015 și înregistrat pe numele fiicei mai mari a procurorului general suspendat.

Procurorii anticorupţie susţin că, în perioada achiziționării bunului, Cristina Stoianoglo era studentă şi avea 19 ani, astfel nu ar fi avut mijloace proprii ca să-şi procure locuinţa, care ar valora pe piața imobiliară peste un milion de lei. Totodată, acuzatorii au declarat că, în anul în care a fost procurat apartamentul, Alexandr Stoianoglo era deputat în Parlament, iar veniturile declarate ar fi fost insuficiente pentru o astfel de achiziție. Procurorul general suspendat pledează nevinovat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: