DOC Meniu-model pentru copiii din Chișinău: Ce vor mânca la grădiniță în sezonul iarnă-primăvară
Full Article 1 minutes read

DOC Meniu-model pentru copiii din Chișinău: Ce vor mânca la grădiniță în sezonul iarnă-primăvară

Începând cu data de 1 decembrie 2023, în instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău se va implementa Meniul model unic, sezon (iarnă-primăvară). Municipalitatea anunță că noul meniu este aprobat de către Direcția Generală Educație Tineret și Sport (DGETS) și coordonat de către Centrul Sănătate Publică (CSP). Acesta va include trei mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prânz, cină), unde vor fi incluse calorii, proteine, lipide, glucide.

Primăria Chișinău anunță că meniul-model unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile meniului model recomandat de Ministerul Sănătății, fiind întocmit de către un grup de lucru din cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști, reprezentanți ai ANSP și CSP.

„Domeniul alimentației în grădinițele din capitală este o prioritate pentru APL Chișinău, astfel la elaborarea meniurilor se ține cont de sănătatea copiilor chiar de la vârste fragede”, anunță municipalitatea.

Meniul-model pentru grădinițele din capitală poate fi consultat de către toți părinții mai jos:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: