DOC Noi decizii CNESP: Din 27 decembrie, persoanele care vin în RM din zone roșii, obligate să prezinte test negativ la COVID-19
Full Article 2 minutes read

DOC Noi decizii CNESP: Din 27 decembrie, persoanele care vin în RM din zone roșii, obligate să prezinte test negativ la COVID-19

Din data de 27 decembrie curent se vor aplica noi măsuri de prevenire şi control a infecției COVID-19, la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova. Astfel, persoanele care vin în țara noastră şi s-au aflat în ultimele 14 zile în una sau mai multe ţări din zona roșie (inclusiv prin tranzit), vor fi obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița.

Testul trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu.

Testul va trebui efectuat atât de persoanele nevaccinate, cât și de cele vaccinate. Lista statelor din zona roșie va fi întocmită de Ministerul Sănătății începând cu 24 decembrie și actualizată o dată la șapte zile.

Potrivit Hotărârii CNESP, cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19. Cei care nu dețin actele respective vor fi obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: