DOC Parlamentul a cheltuit peste 576 de mii de lei pentru deplasările deputaților în străinătate în trimestrul IV al anului trecut
Full Article 2 minutes read

DOC Parlamentul a cheltuit peste 576 de mii de lei pentru deplasările deputaților în străinătate în trimestrul IV al anului trecut

În ultima parte a anului 2021, Parlamentul a cheltuit peste 576 de mii de lei pentru deplasările oficiale ale deputaților în străinătate. Cea mai scumpă dintre ele a fost călătoria la Strasbourg, cu ocazia participării la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). 

În total, în trimestrul IV al anului trecut, deputații au efectuat 17 deplasări în străinătate.

Pentru deplasarea parlamentarilor la Sesiunea de toamnă a APCE, s-au cheltuit peste 207 mii de lei din bugetul Legislativului. Din delegație au făcut parte șase deputați: Ion Groza (PAS), Mihail Popșoi (PAS), Vlad Batrîncea (PSRM); Adela Raileanu (PSRM); Natalia Davidovici (PAS), Rodica Iovu – șef Direcție relații externe, secretarul delegației naționale la APCE. Cheltuielile includ diurne-55,8 mii lei, cazare-112,6 mii lei, bilete de avion – 35,5 mii lei, asigurare medicală (incl.determ.ARN) – 3,5 mii lei.

107,8 mii de lei a costat deplasarea deputaților în capitala Poloniei, pentru participarea la cea de-a VII-a Sesiune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone (AP RM-RP), care a avut loc în perioada 5-8 decembrie 2021. Din delegație au făcut parte 7 deputați.

Cea mai ieftină deplasare a fost cea la Belgrad, Serbia, pentru participarea la Sesiunea plenară a Comitetului Energetic. A fost delegat un singur deputat, Sergiu Lazarenco (PAS) și s-a cheltuit 3,2 mii de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: