(DOC) Sesizarea Guvernului privind scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”, depusă repetat la Curtea Constituțională
Full Article 2 minutes read

(DOC) Sesizarea Guvernului privind scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”, depusă repetat la Curtea Constituțională

Reprezentanții Guvernului au depus repetat la Curtea Constituțională sesizarea privind controlul constituționalității Partidului „ȘOR”. Documentul a fost publicat pe site-ul instituției.

Executivul a depus din nou sesizarea, după ce hotărârea cabinetului de miniștri a fost publicată în Monitorul Oficial. Anterior,

În sesizarea înaintată sunt prezentate argumente care ar demonstra faptul că, prin toate activitățile de până acum, Partidul ȘOR a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova.

Conform sesizării, acțiunile comise de Partidul Șor pe parcursul ultimilor 6 ani sunt incompatibile cu principiile fundamentale ale democraţiei. În plus, pe lângă investigațiile jurnalistice, care demonstrează încercările partidului de a submina vectorul de dezvoltare europeană a Republicii Moldova cu implicarea serviciilor secrete din alte state, în document este menționat și faptul că, recent, liderul formațiunii a fost inclus pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii.

Amintim că, pe 10 noiembrie, Curtea Constituțională a restituit sesizarea referitoare la verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”, în vederea lichidării neajunsurilor. Mai precis, președinta CC Domnica Manole a observat că Hotărârea Guvernului nr. 764 din 9 noiembrie 2022 prin care a fost aprobată sesizarea Curții Constituționale în vederea verificării constituționalității Partidului Politic „Șor” nu a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Având în vedere că nepublicarea hotărârii în discuție atrage inexistența sa, președintele a conchis că sesizarea nu îndeplinește condițiile de formă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: