Documente false la frontiera de stat. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele a patru cetățeni străini
Full Article 1 minutes read

Documente false la frontiera de stat. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele a patru cetățeni străini

Patru cetățeni ai Uzbekistanului au primit refuz de intrare în Republica Moldova, după ce polițiștii de frontieră au depistat asupra lor acte falsificate. Incidentul s-a produs pe 19 februarie în Aeroportul Internațional Chișinău.

În jurul orei 02:00, printre pasagerii sosiți cu ruta „Istanbul-Chișinău” s-a prezentat un grup de patru persoane, legitimate ca cetățeni ai Uzbekistanului. În cadrul controlului de specialitate, persoanele au declarat că dețin documente suplimentar celor de călătorie care le-ar justifica scopul sosirii în R. Moldova.

Ca urmare, la unul din străini, polițiștii de frontieră au depistat trei documente cu semne de falsificare: două permise de ședere grecești, eliberate pe numele său, și un permis de conducere uzbec, emis pe numele altei persoane. Faptul dat a și constituit motiv de aplicare a returului celor patru străini.

Actele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise către laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză.

Pe caz în continuare sunt desfășurate măsuri de cercetare în vederea elucidării circumstanțelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: