Dodon a avut o discuție telefonică cu Krasnoselskii. Aceștia au discutat despre situația creată în satele din raionul Dubăsari
Full Article 2 minutes read

Dodon a avut o discuție telefonică cu Krasnoselskii. Aceștia au discutat despre situația creată în satele din raionul Dubăsari

Președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselskii. Cei doi au abordat mai multe subiecte, printre care și situația creată în Zona de Securitate.

„În mod special, am analizat situația creată în Zona de Securitate, în raioanele adiacente râului Nistru, mai cu seamă a celei din satele raionului Dubăsari – Cocieri, Vasilievca, Molovata Nouă, Roghi, satul Copanca din Căușeni”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

„Localnicii sunt nevoiți să ajungă pe malul drept al Nistrului doar cu ajutorul bacului plutitor. Această stare a lucrurilor este consecința unui șir de măsuri întreprinse de structurile transnistrene în lupta cu virusul COVID-19, ceea ce a generat probleme grave pentru locuitorii satelor respective”, a mai precizat Dodon.

În acest sens, cei doi au stabilit că vor fi luate măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului.

„S-a decis că persoanele cu viză de reședință în aceste sate, indiferent de cetățenie, se vor putea deplasa liber între Transnistria și Moldova. Pentru cetățenii din stânga Nistrului, care nu au viză de reședință în aceste localități, restricțiile rămân în vigoare”, se arată într-un comunicat al liderului de la Tiraspol.

Precizăm că în cadrul dialogului, aceștia au făcut un schimb de opinii și cu privire la procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: