Dodon ar putea rămâne fără 2 mln lei. Judecătorii au dispus sechestrarea banilor ridicați în urma perchezițiilor
Full Article 3 minutes read

Dodon ar putea rămâne fără 2 mln lei. Judecătorii au dispus sechestrarea banilor ridicați în urma perchezițiilor

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea rămâne fără 2 milioane de lei. Procurorii anticorupție anunță că, cu autorizarea magistraților, au aplicat sechestre pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a mijloacelor financiare în sumă totală de 2 145 000 lei –  mijloace bănești, depistate și ridicate în rezultatul perchezițiilor efectuate la 24 mai 2022 la domiciliul și automobilul lui Dodon, precum și în alte locații gestionate de fostul șef de stat.

Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Anticorupție, în urma perchezițiilor din 24 mai, curent, de la domiciliul fostului șef de stat au fost depistate și ridicate sume bănești în valoare de 7 100 Euro și 20 000 Ruble rusești.  În automobilul fostului președinte procurorii au găsit 10 005 Euro, în timp ce acasă la mama fostului șef de stat, Galina Dodon, au fost depistate mijloace financiare în valoare de 689 600,00 lei, 17 005 Euro și 1000 Dolari SUA. Ați peste 37 mii Euro au fost depistați într-un bun imobil din municipiul Chișinău. Toate sumele bănești depistate au fost ridicate de organele de urmărire penală, anunță Procuratura.

Conform ursei citate, cu autorizarea magistraților au fost aplicate sechestre pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a mijloacelor financiare în sumă totală de 2 145 000 lei.

Reamintim că, la 23 iunie 2022, procurorii anticorupție au informat despre aplicarea sechestrelor pe terenul și casa individuală a fostului șef de stat, terenuri și construcții, precum și automobile.

Precizăm că Igor Dodon se află, în prezent, în arest la domiciliu. Fostul președinte figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarele deschise pe numele său drept „politice”. Potrivit lui, acuzațiile au fost înaintate „la comandă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: