Dodon: „După 15 iulie am putea redeschide grădinițele, începând cu localitățile rurale”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „După 15 iulie am putea redeschide grădinițele, începând cu localitățile rurale”

După data de 15 iulie, grădinițele din Republica Moldova ar putea fi redeschise. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, în dimineața de 29 iunie. De asemenea, s-ar putea ridica obligativitatea aflării în autoizolare timp de 14 zile, după revenirea în țară.

„Până pe 15 iulie, dacă situația nu se va înrăutăți, premierul va propune ca după 15 iulie să fie scoasă obligativitatea de carantină pentru cetățenii R. Moldova care revin acasă”, a anunțat șeful statului după ședința conducerii de vârf a statului.

De asemenea, președintele țării a menționat că s-a discutat despre redeschiderea grădinițelor. Inițial, vor fi redeschise cele din localitățile rurale.

„Am discutat despre posibilitatea deschiderii grădinițelor. Începând cu localitățile rurale, cel mai probabil, va fi luată decizia de redeschiderea a grădinițelor, în funcție de fiecare localitate în parte”, a spus Igor Dodon.

Președintele țării a menționat că decizia finală urmează să fie luată de către „specialiștii din sănătate”, în funcție de evoluția numărului de cazuri de COVID-19.

„Avem o dinamică favorabilă, mergem în scădere. Săptămâna trecută, avem o scădere a numărului de cazuri cu 17% și rata de contagiozitate este de 0,94 față de 1,19 cu o săptămână în urmă”, a argumentat Igor Dodon.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus din R. Moldova a ajuns la 16 250.

La începutul lunii iunie, un grup de activiști a depus o petiție cu peste 2 600 de semnături ale părinților din Republica Moldova care au cerut autorităților să permită redeschiderea grădinițelor sau, dacă nu este posibil, să ofere părinților ajutor financiar în această perioadă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: