Dodon îl acuză pe Candu că a distrus medicina pe când făcea parte din PDM. Replica liderului Pro Moldova: „Minte de îngheață apele”
Full Article 3 minutes read

Dodon îl acuză pe Candu că a distrus medicina pe când făcea parte din PDM. Replica liderului Pro Moldova: „Minte de îngheață apele”

Președintele Igor Dodon îl acuză pe deputatul Andrian Candu că, pe când făcea parte din Partidul Democrat, medicina din Republica Moldova a fost distrusă. În replică, liderul Pro Moldova susține că șeful statului minte și că autoritățile ar gestiona prost situația economică, socială și cea privind pandemia de COVID-19.

„Candu îmi propunea prin 2017 că o să-mi rupă degetele, „nu vă bateți joc de popor”. Își rupe el acuma…altceva. E clar că nu e simplu cu această criză de COVID-19. Dar la ce țară e simplu din regiune. Mai ales, domnule Candu, după medicina pe care ați lăsat-o moștenire guvernului Chicu după 10 ani de guvernare. Ați distrus tot, fiind în funcția de prim-viceprim-ministru, fiind în funcția de președinte al parlamentului. Inițiativele de închidere a spitalelor ale cui sunt? Și acum o faceți pe deștepții?”, s-a adresat Igor Dodon către Andrian Candu, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 4 septembrie.

Șeful statului a recunoscut că autoritățile comit și greșeli, însă închiderea școlilor și a tuturor activităților economice nu este o soluție pentru gestionarea situației provocate de pandemia de COVID-19.

„Concret, ce propuneți? Nu bla-bla, concret: „iată, noi considerăm că pentru a gestiona situația trebuie de făcut unu, doi trei, patru…” (…) toate aceste critici vin din partea unor deputați din opoziție iresponsabili, care altă posibilitate de a se manifesta nu au”, a mai spus Dodon.

În replică, liderul Partidului „Pro Moldova” l-a acuzat pe Igor Dodon de minciună.

„Dodon minte de îngheață apele. Bani pentru agricultori nu-s, pentru medici nu-s, pentru școli nu-s. În schimb, guvernarea „DodonChicuFilip” are bani pentru medalii, reparații, covoare, sunt bani pentru achiziții dubioase, pentru proiecte cu panglici tăiate de „olecuțică” încă președintele Dodon în plină pandemie, când oamenii nu mai au din ce trăi. Una fac, alta zic. În loc să recunoască că greșesc, arată cu degetul unul la altul”, a declarat Andrian Candu într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Andrian Candu a enumerat inițiativele formațiunii pe care o reprezintă din ultimele luni. Potrivit acestuia, Pro Moldova a elaborat un plan de acțiuni privind criza sanitară, a propus un plan complex în domeniul economic, a elaborat un proiect în susținerea părinților cu copii minori, a propus pensionarea anticipată pentru persoanele care au pierdut locul de muncă, dar mai au câțiva ani până la atingerea vârstei de pensionare și a prezentat și soluții pentru agricultori, după consultarea fermierilor, însă toate inițiativele ar fi fost ignorate de către guvernare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: