Dodon: „Lockdown în Moldova nu va fi”. Precizările liderului PSRM
Full Article 1 minutes read

Dodon: „Lockdown în Moldova nu va fi”. Precizările liderului PSRM

Liderul socialiștilor, Igor Dodon susține că economia țării nu va fi închisă, în cazul în care parlamentul va vota pentru instituirea stării de urgență.  Declarații în acest sens au fost făcute de Dodon în cadrul unei emisiuni live la radio Sputnik.

„Se fac multe speculații, dar vreau să precizez că lockdown în Moldova nu va fi. Suntem împotriva ca să fie blocate toate acțiunile economice ori să fie introduse restricții pentru cetățeni. Adică situația martie-aprilie 2020, când totul a fost închis, când s-au închis frontierele, când oamenii trebuiau să stea acasă. Așa situație nu va fi. Situația excepțională care va fi discutată îi va permite guvernului să ia anumite decizii, care acum legea nu le permite. De exemplu, dacă este nevoie urgentă de a procura vaccin”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că ieri, 30 martie, guvernul a adoptat o hotărâre prin care a solicitat legislativului introducerea stării de urgență. Proiectul va fi prezentat în ședința plenară a parlamentului, care este planificată pentru astăzi, 31 martie, la ora 14:00.

Starea de urgență ar urma să fie introdusă până pe data de 30 mai 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: