Dodon: „Noi avem nevoie de circa un milion de doze de vaccin Sputnik-V”
Full Article 2 minutes read

Dodon: „Noi avem nevoie de circa un milion de doze de vaccin Sputnik-V”

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că Republica Moldova ar trebui să cumpere circa un milion de doze de vaccin Sputnik-V. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui live pe Facebook, astăzi, 6 aprilie. 

„Decizia a fost luată. Moldova va primi 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V în calitate de ajutor umanitar, dintre care 60 de mii pentru regiunea transnistreană. I-am rugat pe partenerii noștri din Rusia să ne ajute cu transportul acestor vaccinuri. E nevoie de un avion special. Eu cred că ei ne vor ajuta”, a spus Dodon.

„Ce urmează? Noi suntem pregătiți să cumpărăm nu mai puțin de 500 de mii de doze de vaccin, dar eu cred că noi avem nevoie de circa un milion de doze de Sputnik-V. Avem noi 10 milioane de dolari în buget pentru a cumpăra un milion de doze de vaccin? Da, noi vom găsi acești bani în buget. Mai bine să cheltuim acești bani pentru Sputnik-V, decât pe alegeri”, a mai spus Dodon.

Pe 1 aprilie, liderul socialiștilor a declarat că Republica Moldova va primi, gratuit, 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V, iar acestea ar urma să ajungă la Chișinău în următoarele zile. În aceeași zi, Dodon a informat partenerii ruși despre disponibilitatea părții moldovenești să cumpere în regim de urgență nu mai puțin de 500 de mii de doze de vaccin Sputnik V în cadrul procedurilor de achiziții de stat.

În cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 6 aprilie, jurnaliștii au întrebat reprezentanții Ministerului Sănătății dacă se cunoaște când ar urma să ajungă în Republica Moldova lotul de vaccinuri Sputnik-V, promis de Rusia.

„Suntem recunoscători pentru oricare suport în adresa procesului de vaccinare anti-COVID-19. La moment informații adiționale nu deținem. Noi vom informa dacă vom deține careva informații despre livrarea acestui lot”, a declarat Alexei Ceban, coordonatorul al grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19.

Ulterior, în seara zilei de 6 aprilie, Cristina Stratulat, consiliera pe comunicare de la MSMPS, a anunțat că Ministerul Sănătății a fost informat prin intermediul canalelor diplomatice că partea rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccinuri Sputnik-V.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: