Ministerul Sănătății a fost informat că Rusia este disponibilă să ofere Moldovei, în timpul apropiat, un lot de vaccinuri Sputnik-V
Full Article 1 minutes read

Ministerul Sănătății a fost informat că Rusia este disponibilă să ofere Moldovei, în timpul apropiat, un lot de vaccinuri Sputnik-V

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a fost informat prin intermediul canalelor diplomatice că partea rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccinuri Sputnik-V. Despre acest lucru a declarat Cristina Stratulat, consiliera pe comunicare de la MSMPS.

Pentru facilitarea importului lotului de donație, MSMPS este în comunicare sistematică cu Fondul Rus de Investiții.

Precizăm că pe 1 aprilie, liderul socialiștilor, Igor Dodon a anunțat că Republica Moldova va primi, gratuit, 180 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Din cele 180 de mii de doze, 60 de mii vor ajunge în Transnistria.

Amintim că la sfârșitul lunii februarie, Republica Moldova a primit din partea României 21 600 de doze vaccin AstraZeneca. La începutul lunii martie, țara noastră a recepționat 14 400 de doze de AstraZeneca în cadrul mecanismului COVAX, iar la sfârșitul lunii martie – 50 400 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. Până la sfârșitul lunii iunie, Republica Moldova va primi alte 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: