Dodon o avertizează pe Maia Sandu despre unii deputați PAS. Litvinenco răspunde: „Un mincinos ordinar!”
Full Article 3 minutes read

Dodon o avertizează pe Maia Sandu despre unii deputați PAS. Litvinenco răspunde: „Un mincinos ordinar!”

Președintele țării a avertizat-o pe Maia Sandu că unii deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar discuta cu sau fără știrea ei, cu parlamentarii din fracțiunile Partidului Democrat, Partidului ȘOR și grupului parlamentar Pro Moldova, privind înlăturarea lui Igor Dodon din cursa electorală prezidențială. Declarația a fost făcută în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 10 iulie. De cealaltă parte, deputatul PAS Sergiu Litvinenco l-a numit „mincinos ordinar” pe șeful statului. 

„Poate dvs nu cunoașteți, doamna Maia Sandu, dar deputații dvs deja discută cum să blocheze participarea lui Dodon la alegerile prezidențiale. Fac scenarii cu Curtea Constituțională ca cineva să scrie la CC ca Dodon să nu fie admis. Eu încă nu am anunțat că particip, dar voi deja vă temeți, vă tremură pantalonii. Eu știu, dna Maia Sandu, că dvs sunteți pentru luptă cinstită, corectă. De ce vreți atunci să mă scoateți din cursa electorală?”, s-a adresat Igor Dodon liderului PAS.

Șeful statului i-a nominalizat pe deputații PAS Igor Grosu și Sergiu Litvinenco.

„Întrebați-i pe Grosu, pe Litvinenco. Ei discută cu deputații de la Șor și de la Candu și de la Partidul Democrat cum să limiteze dreptul lui Dodon de a participa la alegerile prezidențiale. Băieți, eu încă nu am decis dacă particip, dar voi deja vreți mă blocați. Și Maia Sandu care vrea să pară așa sfântă, prin așa instrumente vrea să lichideze  participarea unui concurent de care se teme”, a mai spus Dodon.

Preșeidntele țării s-a referit și la partenerii Republicii Moldova din SUA și UE.

„Mi-e interesant când ei vor iniția acest lucru poziția americanilor și a europenilor care spun că totul trebuie să fie democratic, deschis, frumos. Chiar vreau să văd”, a mai spus Dodon.

Totodată, Igor Dodon a declarat că PAS ar fi făcut deja o alianță neoficială cu Pro Moldova, însă formarea unui nou guvern este posibilă prin coaliția PAS, PSRM, Platforma DA și PDM.

De cealaltă parte, deputatul PAS Sergiu Litvinenco i-a dat replica lui Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Acesta a respins categoric declarațiile șefului statului în care a fost vizat.

„Pe lângă faptul că este un mincinos ordinar, Igor Dodon foarte des în ultima vreme aruncă în spațiul public fantasmagorii. (…) Dodon va pierde preşedenţia din cauza că a ruinat populaţia, a ridicat preţurile, este un mincinos patologic şi este un factor de destabilizare în ţară. Și va fi învins nu ”la mustață”, ci cu o diferență semnificativă”, a menționat Litvinenco.

Pe lângă faptul că este un mincinos ordinar, Igor Dodon foarte des în ultima vreme aruncă în spațiul public…

Posted by Sergiu Litvinenco on Friday, July 10, 2020

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: