Dodon susține că a avut o întâlnire cu Zelenski și a vorbit despre relația cu Rusia: „M-a întrebat ce cred”
Full Article 2 minutes read

Dodon susține că a avut o întâlnire cu Zelenski și a vorbit despre relația cu Rusia: „M-a întrebat ce cred”

Fostul șef de stat Igor Dodon susține că, în 2019, pe când Zelenski ar fi fost ales președinte al Ucrainei, ar fi avut o întâlnire cu președintele ucrainean unde ar fi discutat despre tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Dodon declară că l-ar fi sfătuit pe Volodimir Zelenski „să se înțeleagă” cu Moscova. Declarații în acest sens au fost făcute de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Am avut o situație cu Zelenski în Tokyo în 2019, mi se pare, când el a fost ales președinte. Am avut o întrevedere neoficială în Tokyo și dânsu m-a întrebat ce cred. I-am zis „înțelegeți-vă, eu nu știu detaliile, eu nu știu ce se întâmplă la voi”. I-am zis încă atunci, „încercă să te înțelegi, pentru că dacă se începe, gata, nu mai oprești””, a declarat Igor Dodon.

Fostul șef de stat declară că Moldova ar trebui să tragă învățătură din conflictul militar ruso-ucrainean și îndeamnă Chișinăul și Transnistria „să unească țara”. Mai mult, Dodon declară că țara noastră ar trebui să lase deschisă „poarta dialogului” cu Federația Rusă și să „profite” de războiul de la granița cu Moldova.

„Acum trebuie să tragem învățătura din ce se întâmplă în Ucraina și să unim țara. Și asta e real. Real se poate de făcut în condițiile care sunt convenabile tuturor părților, în special Chișinăului. (…) Trebuie să lăsăm ușa dialogului deschis cu toți, inclusiv cu Federația Rusă. De ce Ungaria, membră NATO, a UE poate sa primească gaz cu 400 și ceva, dar noi de azi cu 1882 dolari? De ce Turcia acum profită enorm economic sau Armenia și Georgia? Noi acum putem să profităm, cu regret spun, de această situație, conjunctură pentru a deveni un stat care prin circuitul său economic ar atrage niște volume care ne-ar permite să supraviețuim”, a mai declarat Igor Dodon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: