Doi bărbați și-au pierdut viața la scăldat în râul Nistru. Aceștia au consumat alcool înainte de a intra în apă
Full Article 2 minutes read

Doi bărbați și-au pierdut viața la scăldat în râul Nistru. Aceștia au consumat alcool înainte de a intra în apă

Două persoane și-au pierdut viața la scăldat în râul Nistru. Cazurile au fost înregistrate în raioanele Anenii Noi și Criuleni, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Prima tragedie a avut loc în localitatea Gura Bâcului, în seara zilei de 28 august, după ce un bărbat în vârstă de 28 de ani a mers la scăldat. Persoana a intrat în apă, fiind în stare de ebrietate. La scurt timp aceasta s-a înecat. La fața locului au fost alertați scafandrii Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.1, care au recuperat corpul neînsuflețit al bărbatului. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Un alt caz de înec a avut loc în localitatea Coșernița în seara zilei de 29 august. Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit după ce s-a aventurat să înoate în râul Nistru. Martorii susțin că persoana a consumat alcool. După ce oamenii au alertat serviciile de urgență, la fața locului au venit salvatorii, care au extras la mal cadavrul bărbatului. Cazul este cercetat de organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul scăldatului în locuri neautorizate sub efectul alcoolului. Oamenii sunt rugați să fie prudenți și să nu meargă la scăldat în bazine acvatice care nu sunt dotate cu stații de salvare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 85 de persoane, inclusiv 14 minori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: