Doi minori, bătuți și puși să facă genuflexiuni la inspectorat? Pedeapsa pe care a primit-o un ex-angajat al poliției 
Full Article 2 minutes read

Doi minori, bătuți și puși să facă genuflexiuni la inspectorat? Pedeapsa pe care a primit-o un ex-angajat al poliției 

Un ex-angajat al unui inspectorat de poliție din Moldova a fost condamnat după ce ar fi lovit cu palma și pumnul doi minori. Totodată, acesta ar fi obligat minorii să facă genuflexiuni și să stea cu mâinile ridicate circa 5-10 minute. Acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de amendă – 15 000 mii de lei. Totodată, instanța a decis ca persoana să fie privată inclusiv de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani. Sentința nu este definitivă. Informația a fost comunicată pe 24 iulie de Procuratura Generală. 

Un fost angajat al unui inspectorat de poliție a fost recunoscut vinovat, după ce ar fi tratat „inuman ori degradant” doi minori. Acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de amendă – 15 000 mii de lei. Totodată, instanța a decis ca persoana să fie privată de dreptul de a ocupa funcții publice sau de a exercita activități legate de îngrijirea, paza particulară, controlul sau gestionarea altor persoane fizice pe un termen de 5 ani. Sentința nu este definitivă.

Inculpatul activa în calitate de inspector inferior șofer.

Pe 31 august 2016, aflându-se în holul inspectoratului de poliție cu doi copii documentați pentru acțiuni de cerșetorie, inculpatul „i-a aplicat unuia o lovitură cu palma în regiunea capului, după care celui de al doilea i-a aplicat trei lovituri cu palma și o lovitură cu pumnul în regiunea capului”.

În plus, pe lângă faptul că a ridicat vocea, acesta ar fi obligat minorii să facă genuflexiuni și să stea cu mâinile ridicate circa 5-10 minute.

„În ședința de judecată inculpatul a înaintat cererea privind examinarea cauzei pe baza probelor administrate la faza de urmărire penală, așa cum recunoaște în totalitate fapta indicată în rechizitoriu, nu solicită administrarea de noi probe și nu are careva obiecții asupra probelor”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Sentința este cu drept de apel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: