Dorin Chirtoacă renunță la mandatul de consilier și la președinția PL (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Dorin Chirtoacă renunță la mandatul de consilier și la președinția PL (VIDEO)

Dorin Chirtoacă a decis să renunțe la mandatul de consilier municipal, precum și la funcția de președinte a Partidului Liberal. Anunțul a fost făcut chiar de către acesta, pe 26 octombrie, prin intermediul unei scrisori adresate „paternerilor din Europa și SUA”. Chirtoacă a precizat că își întrerupe activitatea politică și publică, în semn de protest față de dosarele în care este vizat și pe care le califică drept politice.

Dorin Chirtoacă a dat asigurări că, pe durata întregii sale activități, nu a comis acțiuni ilegale.

„Sunt peste 5 ani de când sistemul caută fapte ilegale ale subsemnatului și nu le poate găsi. Am respins cu fermitate ofertele venite din partea lor, inclusiv în ceea ce privește rezolvarea dosarelor”, a menționat Chirtoacă și a criticat faptul că Dumitru Robu a preluat funcția de procuror general interimar. În context, Chirtoacă a acuzat guvernarea că ar încerca să controleze justiția.

Fostul primar al capitalei a mai menționat că își va căuta dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Nu-mi este teamă să fiu condamnat pe baza acestor dosare fabricate, pentru că știu că nu am pentru ce, dar sunt deranjat de faptul că nu este vorba despre justiție, ci despre aranjamente politice, ceea ce înseamna din nou, standarde duble. (…) Prin urmare, în acest moment, nu văd altă cale decât, ca în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică și publică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile”, a scris Chirtoacă și a subliniat că nu renunță la promovarea ideii reîntregirii neamului românesc și integrarea în NATO și UE.

Amintim că Dorin Chirtoacă a deținut trei mandate de primar al mun. Chișinău – din 2007 până în 2018.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: