Dorin Damir va compărea în fața judecătorilor pentru șantajul șefului unei companii imobiliare
Full Article 2 minutes read

Dorin Damir va compărea în fața judecătorilor pentru șantajul șefului unei companii imobiliare

Încă un dosar penal în privința președintelui asociației FEA Dorin Damir a fost trimis în judecată, a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe 24 noiembrie.

PCCOCS a trimis în judecată dosarul de învinuire al președintelui asociației FEA în comiterea infracțiunilor de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției, în privința conducătorului unei agenții imobiliare.

În cadrul urmăririi penale efectuate de comun cu ofițerii SIS, procurorii PCCOCS au examinat sesizarea avocatului conducătorului agenției imobiliare, precum și alte probe în acest sens, care relevă caracterul penal al faptelor inculpatului. Mai exact, acesta avea calitatea de învinuit într-o cauză penală, în care victimei îi era recunoscută cauzarea de către inculpat a unui prejudiciu material.

„În scopul eludării răspunderii penale, acesta a apelat la metode ilegale. Astfel, acesta a șantajat victima prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acesteia, în stilul anilor ’90, pentru ca să-și retragă plângerea și pretențiile. Totodată, prin aceste acțiuni de șantaj au fost comise fapte de natură să împiedice cercetarea obiectivă a cauzei penale vizate, pentru a opri deferirea acesteia justiției”, menționează PCCOCS.

De menționat că procurorii nu au precizat numele companiei imobiliare vizate. Conform surselor NM, este vorba despre directorul Proimobil Vlad Musteață. În vara anului 2021, acesta a dezvăluit că a fost amenințat în repetate rânduri cu răfuiala fizică de către Dorin Damir.

***

Dorin Damir se află în prezent în detenție. Acesta este vizat în alt dosar penal, fiind învinuit de „abuz în serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: