UPDATE Dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ŞOR”. Percheziții în mai multe locații
Full Article 2 minutes read

UPDATE Dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ŞOR”. Percheziții în mai multe locații

Oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Anticorupție, care a precizat că sunt vizate mai multe locații.

„În acest moment, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”. Cu mai multe detalii revenim pe parcursul zilei de astăzi”, a precizat Cherpec.

Procuratura nu a precizat cine sunt persoanele vizate. Reprezentanții CNA și SIS deocamdată nu ne-au răspuns la solicitarea de informație.

UPDATE (10:18) Procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber (Partidul „ȘOR”), vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022. Acțiunea ar fi avut loc cu „intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”.

UPDATE (10:26) Partidul „ȘOR” a publicat o declarație oficiale cu privire la dosarul penal pornit pentru finanțare ilegală. Reprezentanții formațiunii acuză partidul de guvernare de „răfuială politică”.

„PAS se teme de proteste, iar pentru că știe că doar Partidul „ȘOR” poate aduna zeci de mii de oameni în stradă, încearcă să ne împiedice s-o facem”, susțin aceștia.

Contactați de NM, purtătorarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a precizat: „Am spus-o în campanie și o spunem și acum: Grupările de crimă organizată deghizate în partide, finanțate din bani furați de la oameni, nu-și au locul în politica și în societatea noastră. Așteptăm concluziile și finalitatea acestor dosare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: