UPDATE Dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ŞOR”. Percheziții în mai multe locații
Full Article 2 minutes read

UPDATE Dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ŞOR”. Percheziții în mai multe locații

Oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Anticorupție, care a precizat că sunt vizate mai multe locații.

„În acest moment, procurorii anticorupție în comun cu ofițerii CNA au descins cu percheziții în mai multe locații în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului politic „Şor”. Cu mai multe detalii revenim pe parcursul zilei de astăzi”, a precizat Cherpec.

Procuratura nu a precizat cine sunt persoanele vizate. Reprezentanții CNA și SIS deocamdată nu ne-au răspuns la solicitarea de informație.

UPDATE (10:18) Procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber (Partidul „ȘOR”), vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022. Acțiunea ar fi avut loc cu „intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate”.

UPDATE (10:26) Partidul „ȘOR” a publicat o declarație oficiale cu privire la dosarul penal pornit pentru finanțare ilegală. Reprezentanții formațiunii acuză partidul de guvernare de „răfuială politică”.

„PAS se teme de proteste, iar pentru că știe că doar Partidul „ȘOR” poate aduna zeci de mii de oameni în stradă, încearcă să ne împiedice s-o facem”, susțin aceștia.

Contactați de NM, purtătorarea de cuvânt a PAS Adriana Vlas a precizat: „Am spus-o în campanie și o spunem și acum: Grupările de crimă organizată deghizate în partide, finanțate din bani furați de la oameni, nu-și au locul în politica și în societatea noastră. Așteptăm concluziile și finalitatea acestor dosare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: