Dosarul capturii de peste 7 mii pachete de țigări, de la punctul vamal din Leușeni – trimis în judecată
Full Article 2 minutes read

Dosarul capturii de peste 7 mii pachete de țigări, de la punctul vamal din Leușeni – trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a unui șofer de tir, care în octombrie 2021 a tăinuit în rezervoarele autocamionului pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni, peste 150.000 de țigarete.

Potrivit declarațiilor acestuia, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene era de circa 300.000 lei, iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal (astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil).

Bărbatul, în vârstă de peste 40 de ani, muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, bărbatul a cumpărat nouă mărci scumpe de țigarete de la stațiile de alimentare cu combustibil. La solicitarea procurorilor PCCOCS, pe marfa de contrabandă și transport a fost aplicat sechestru, în vederea confiscării lor ulterioare, în folosul statului.

Potrivit legii, contrabanda cu mărfuri accizate comisă în circumstanțele acestei cauze penale se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

De menționat că bărbatul își recunoaște vinovăția, iar Judecătoria Hîncești urmează să se pronunțe cu privire la dosarul trimis de procurori pentru examinare în fond.

Cazul a fost înregistrat în data 3 octombrie curent, la ieșire din țară. În baza analizei de risc, mijlocul de transport care se deplasa fără încărcătură din Republica Moldova în România a fost redirecționat spre scanare. Analizând imaginile, funcționarii vamali au remarcat prezența unor obiecte suspecte în anumite părți ale camionului. Suspiciunile vameșilor au fost confirmate după ce aceștia au demontat spațiile special adaptate din cele două rezervoare pentru combustibil, din care au extras 7 590 pachete de țigări (151 800 de țigarete) de diverse mărci.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: