Dosarul contrabandei de țigări de la Briceni: Un șef de sector al Poliției de Frontieră a fost plasat în arest
Full Article 3 minutes read

Dosarul contrabandei de țigări de la Briceni: Un șef de sector al Poliției de Frontieră a fost plasat în arest

Un șef de sector al Poliției de Frontieră a fost reținut în dosarul privind contrabanda cu țigări. Ulterior, acesta a fost plasat în arest. Potrivit unui comunicat publicat pe 11 mai de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) acesta figurează în dosarul contrabandei cu țigări în valoare de circa 0,5 milioane lei depistată pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni.

Pe 30 aprilie 2021, procurorii au anunțat că urmează să verifice, de comun cu ofițerii SPIA, dacă angajații postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic, în care a fost contracarată infracțiunea, au fost implicați în facilitarea infracțiunii.

Prin urmare, în ziua de vineri, 7 mai curent, procurorii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile unor angajați ai Poliției de Frontieră din zona de nord a țării. Drept rezultat, au fost ridicate înscrisuri, acte și telefoane mobile ce ar fi fost folosite în activități ilegale.

În aceeași zi, în baza bănuielii rezonabile de implicare în infracțiunea investigată, a fost reținut un șef de sector al Poliției de Frontieră din acest segment de hotar. La 8 mai, polițistului i-a fost înaintată învinuirea privind participarea la tentativa de contrabandă cu mărfuri accizate.

În rezultatul examinării demersului procurorilor privind aplicarea arestului preventiv, în data de 9 mai, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus plasarea acestuia în arest pentru un termen de 15 zile. Deoarece procurorii au solicitat un termen de 30 de zile, în scopul asigurării unor investigații obiective, această încheiere a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Reamintim, procurorii au contestat mandatul de arest eliberat tot pentru 15 zile și în privința unuia din liderii grupării criminale care a fost reținut la 30 aprilie curent. Anterior descinderii oamenilor legii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu mijlocul de transport. La fața locului, au fost depistate 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă. Tot acolo, a fost depistată și o barcă gonflabilă cu motor.

Potrivit legii penale, faptele comise sunt pedepsite cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi a precizat că, pe cazul dat, a fost inițiată o anchetă de serviciu în cadrul instituției, pentru elucidarea circumstanțelor ilegalității invocate angajatului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: