Dosarul deputatului Petru Jardan, trimis în judecată. Precizările Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Dosarul deputatului Petru Jardan, trimis în judecată. Precizările Procuraturii Generale

Deputatul Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al departamentului financiar-administrativ al aceleiași instituții vor compărea pe banca acuzaților, informează Procuratura Generală.

Sursa citată notează că urmărirea penală pe marginea acestui dosar a fost finalizată, iar cauza penală a fost trimisă în judecată.

Cei doi sunt învinuiți de „abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Mai exact, aceștia sunt acuzați că începând cu 24 decembrie 2013 ar fi acționat de comun și cu intenție în vederea tăinuirii și nerespectării de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordul adițional la contractul de bază, prejudiciind întreprinderea de stat cu aproximativ 3,7 milioane de lei.

Ambii inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

Amintim că, acum trei luni, la cererea procurorului general, parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară, iar procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 2,6 milioane de lei.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: