Dosarul lui Ruslan Popov, învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, a ajuns pe masa judecătorilor
Full Article 2 minutes read

Dosarul lui Ruslan Popov, învinuit de îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere, a ajuns pe masa judecătorilor

Dosarul ex-adjunctului procurorului general suspendat,  Ruslan Popov, învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție, pe 21 iunie.

Referitor la acest dosar, procurorii au informat opinia publică, la 27 mai 2022, despre terminarea urmăririi penale, după care, atât fostului procuror, cât și complicilor acestuia li s-au oferit posibilitatea de a face cunoștință cu materialele cauzei penale.

Ulterior, partea apărării a formulat mai multe cereri și demersuri pentru completarea urmăririi penale, respectiv după examinarea lor, procurorii au întocmit rechizitoriu și au expediat dosarul în instanța de judecată.

Precizăm că, după informarea despre terminarea urmăririi penale pe caz, expedierea dosarul în judecată a durat în timp, ținând cont de volumul mare de lucru, precum și de cererile formulate de către învinuiți, la solicitarea cărora procurorii au scanat cele 39 volume, atât cât constituie întregul dosar, pe care le-au transmis părții apărării, pentru a facilita prezentarea materialelor dosarului într-un termen rezonabil”, menționează Procuratura Anticorupție.

Amintim că Popov și complicii acestuia sunt acuzați pe un episod de îmbogățire ilicită, disjuns din dosarul de bază. La fel, fostului procuror i se mai incriminează și săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: