Dosarul privind confiscarea a 600 mii de lei din averea lui Diacov. Curtea de Apel a respins recursul depus de ANI (DOC)
Full Article 1 minutes read

Dosarul privind confiscarea a 600 mii de lei din averea lui Diacov. Curtea de Apel a respins recursul depus de ANI (DOC)

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul depus de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, care a respins cererea ANI de confiscare a 600 de mii de lei din averea deputatului democrat Dumitru Diacov. 

„Având în vedere faptul că, încheierea primei instanţe este întemeiată şi legală, iar argumentele invocate de către recurentă neîntemeiate, instanţa de recurs reiterează concluzia de a respinge recursul declarat şi a menţine încheierea primei instanţe”, se arată în decizia Curții de Apel Chișinău.

Dosarul nr.2r-1058/21 by Maxim Stratan on Scribd

Amintim că la sfârșitul lunii februarie 2021, ANI a anunțat că a verificat averea deputatului Dumitru DiacovÎn cadrul verificărilor, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Drept urmare, ANI a depus o cererea de chemare în judecată împotriva lui Diacov, privind constatarea existenței diferenței substanțiale, deținerii averii cu caracter nejustificat și confiscarea averii nejustificate.

Pe 24 martie, Judecătoria Chișinău, sediul Centru a respins cererea ANI, iar pe 29 martie, instituția a contestat decizia primei instanțe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: